• Penthouse JL
  • Penthouse JL

Penthouse JL

Opdrachtgever: Echtpaar met uitwonende kinderen.

Vraag: Optimaal aandacht geven aan het uitzicht.

Uitdaging: De woning vanwege beperkte hoogte zo ruimtelijk mogelijk aan te laten voelen.

Ontwerp: Vanuit de ramen is er zicht op water, de stad en zelfs omringende steden. Elk raam vormt daarmee een schilderij op zich. Het ontwerp is puur gehouden, zodat het uitzicht de hoofdtoon voert.

Lees meer

Resultaat: Een overwegend wit interieur, waarin veel functies verborgen zijn, om nergens onnodig aandacht te trekken. Zo is de deur naar de bijkeuken integraal onderdeel van de wand met keukenapparatuur, zijn in de keuken veel functies verzonken en is de televisie weggewerkt in de wand bij de haard. Er is genoeg plek om de kinderen te kunnen ontvangen, zonder dat het met z’n tweeën verloren voelt. Voor de ruimtelijkheid zijn enkele wanden doorgebroken en/of vervangen door glazen wanden. Project is van A tot Z begeleid door Océan.

Maatwerk: Haard met televisie, keuken.

Bijzonder: Het uitzicht rondom, wat als een levend schilderij centraal staat en alle aandacht krijgt.