• Villa MY
  • Villa MY
  • Villa MY

Villa MY

Opdrachtgever: Gezin; twee ouders en drie kinderen.

Vraag:maak van een voormalig asielzoekerscentrum een leefbare woning voor ons gezin’.

Uitdaging: Brug slaan tussen klassieke woning en industriële smaak opdrachtgever. Groot leeg pand vertalen naar woning met huiselijk gevoel.

Ontwerp: T.b.v. asielzoekerscentrum uitgebreide vierkante meters (260m2) per woonlaag terugbrengen naar oorspronkelijke (160m2) vierkante meters per woonlaag. Over alle verdiepingen loopt een middenbeuk, welke de ruimtes verdeelt in een linker- en rechterbeuk en welke de verbinding vormt tussen links en rechts, boven en beneden.

Lees meer

Resultaat: Uitgangspunt is geweest om elk gezinslid zijn eigen plek te geven, maar tegelijk veel contact te behouden. Hiertoe zijn alle slaap- en badkamers gesitueerd op de 1e verdieping en vloeit op de benedenetage de keuken over in de woonkamer. Een ontspanningsruimte beslaat de complete derde verdieping.

De styling is volledig afgestemd op de gebruiker, inclusief planten en kunst. Projectbegeleiding van A tot Z door Océan.

Maatwerk: Boeken-, haard- en kledingkasten. Keuken, badkamermeubilair en armaturen. Co-creatie met Frans Polman en Roderick Vos.

Bijzonder: Terug naar menselijke maat. Een gebalanceerde mix tussen klassiek en industrieel.