• Villa RHL
  • Villa RHL
  • Villa RHL
  • Villa RHL
  • Villa RHL

Villa RHL

Opdrachtgever: gezin met drie kinderen.

Vraag: Rijksmonumentale villa in ere herstellen en uitbreiden met een serre. De villa is in 1885 onder architectuur gebouwd in eclectische stijl; er is een grote verantwoordelijkheid voor het historisch karakter van de villa.

Uitdaging: het spanningsveld tussen oud en nieuw; het aansluiten van de serre op de bestaande bouw, zodanig dat beide tot hun recht komen en met respect voor de geschiedenis van het huis.

Ontwerp: de grandeur van het huis is teruggebracht, vele originele details zijn hersteld. Aan nieuwe elementen is veel aandacht besteed, alles is tot in detail ontworpen. Het ontwerp heeft een even eclectisch karakter als het huis zelf.

Lees meer

Resultaat: de nieuwe serre is een aanvulling op het bestaande huis, modern, licht en luchtig met dezelfde aandacht voor detail als in het bestaande huis. Het trappenhuis verbindt drie verdiepingen, waarvan de eerste is bestemd voor de ouders en de tweede voor de kinderen. Er zijn vele kamers, zonder ergens gevoel voor maat en verhouding te verliezen.

Maatwerk: alle haarden, deuren, vloer- en wandroosters, kasten kleedkamer, eettafel, verlichting, badkamers.

Bijzonder: er is recht gedaan aan het pand, het is ingericht met vele unieke stukken, met behoud van een leefbaar thuisgevoel. Er zit veel liefde en aandacht in alles in dit huis, dat ervaar je.