Bezoek ons aan de kerklaan

Onze ontwerpen zijn als muziek.

Elke streep in een lijnenspel in een interieurontwerp heeft een reden. Wij willen een ruimte begrijpen én uitleggen aan onze opdrachtgevers. Ontwerpen van Océan hebben iets te vertellen. Een verhaal dat verder gaat dan smaak.

Onze ontwerpen zijn logisch en consequent. Wij kijken naar ruimtes om een ontwerp op te bouwen, zoals een musicus zijn muziekstuk componeert. Wij luisteren aandachtig en zoekt naar de juiste melodie, toonsoort en timing van couplet en refrein.

Op dezelfde wijze tekenen wij zichtlijnen als basis voor rust. Kleuren en materialen geven spanning. Ruimtelijke pieken en volume creëren wij door toevoeging van één, of meerdere elementen op exact het juiste moment. Denk aan een zitgroep, een keuken of een kastenwand die wij zelf ontwerpen. Océan levert maatwerk; onze ontwerpen zijn altijd uniek.

Maatwerk

Projecten bezieling geven

Onze maatwerkontwerpen zijn onlosmakelijk verbonden met identiteit. We vertalen eigenheid van onze opdrachtgevers naar een inrichting die klopt en een afspiegeling is van wie zij zijn.

We staan als een huis achter de kracht van vakmanschap. Océan werkt uitsluitend samen met specialisten die elk uitblinken in de uitoefening van hun ambacht, als we de stap zetten van ontwerp naar realisatie. Partners die de werking van materialen als geen ander begrijpen. Samen met meubelmakers, edelsmeden, kunststofspecialisten en beeldend kunstenaars geven we projecten bezieling.

Bekijk onze projecten

Timothy Luhukay

Ontwerper

Een interieur dat klopt heeft impact. Oprichter en ontwerper Timothy Luhukay ontwerpt interieurs met logica. Met gevoel voor functionaliteit én esthetiek verandert hij moeiteloos van perspectief. Met vooruitziende blik daagt hij mensen uit om anders te kijken naar hun werk- of woonomgeving. Timothy creëert keer op keer een context waar hij het maximale uithaalt, samen met zijn levens- en zakenpartner Ellen ten Hove. Een fundamentele conceptgedachte is per definitie het vertrekpunt voor zijn ontwerpen. Geen discussie over mooi of lelijk. Als je binnenstapt in een ruimte die hij heeft ontworpen ervaar je meteen met al je zintuigen: ‘Dit klopt.’

Ellen ten Hove

Ontwerper

Waar Timothy het lijnenspel doordacht schetst om zo het fundament te leggen in elk ontwerp, vult ontwerper Ellen ten Hove hem feilloos aan met het juiste kleurenpalet en passende materialen.  Een huis wordt thuis, dankzij haar samenspel van meubilair, planten en kunst. Waar ze binnen moeiteloos doortrekt naar buiten. In haar zoektocht naar authenticiteit vindt Ellen altijd nieuwe leveranciers die haar prikkelen.

Ellen is enthousiast, nuchter en hartelijk in communicatie. Vanuit empathisch vermogen weet ze de juiste snaar te raken bij haar opdrachtgevers. Aan een half woord heeft ze vaak genoeg om de ontwerpen van Océan naar een hoger plan te tillen, dankzij haar sensitiviteit voor het gebruik van kleur en materiaal. De synergetische samenwerking tussen Ellen en Timothy zorgt voor een enorme binding met hun klanten, die vaak zeggen: ‘We zijn elke dag blij met de inrichting, komen jullie een keer een wijntje drinken om mee te genieten?’

Inge Bleumink

Om ervoor te zorgen dat Timothy en Ellen zich zoveel mogelijk kunnen richten op het ontwerpproces, ondersteunt Inge Océan in de breedste zin van het woord. Inge heeft ruime organisatorische ervaring en kan daarom veel regelen rondom de projecten. Als ontwerper kan Inge daarnaast meedenken in het creatieve proces. Een ontwerp alleen is niet voldoende voor een eindresultaat wat aan de hoge eisen van Océan voldoet. Hier komt een scala aan werkzaamheden bij kijken, zoals het plaatsen en opvolgen van orders, staalaanvragen, facturatie etc. Doordat Inge hier nauwgezet opvolging aan geeft, krijgen Timothy en Ellen meer vrijheid om zich te richten op datgene waar hun hart ligt. Opgeteld zorgt dit voor een interieur wat van A tot Z in goede handen is.